sobota, 16 listopada 2019
Osiem biegów w II Grand Prix Kociewia
Najlepsze drużyny uczestniczące w II Biegowym Grand Prix Kociewia, którego podsumowania dokonano 15 listopada 2019 w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Swarożynie koło Tczewa. Pierwsze miejsce drużyna Runners Świecie 326 pkt., drugie KS Sokół Zblewo 430 pkt., trzecie Aktywni Kociewiacy 448 pkt.
Wśród przybyłych na podsumowanie II Biegowego Grand Prix Kociewia, rozdał losy Ryszard Różycki, pomysłodawca i organizator ośmiu biegów.
Rozdane losy uczestniczyły w losowaniu rzeczowych nagród. Jedną z ciekawszych nagród vołcher na weekendowy pobyt w Hotelu Zamek Gniew wylosował Mateusz Dudziak, który w kategorii open zajął trzecie miejsce.
Podziękowania za umożliwienie przeprowadzenia podsumowania II Biegowego Grand Prix Kociewia, z rąk Ewy Czochór SKFiT „Kociewiak” otrzymał Piotr Popielarczyk, dyrektor Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Swarożynie koło Tczewa.
Nagrodzono też najstarszą uczestniczkę Wiesławę Klejna ze Zblewa, rocznik 1967, która startowała aż w siedmiu biegach.
A biegów w 2019 roku było osiem w powyższych terminach. Na 2020 rok, w zależności od hojności sponsorów, planowanych jest dziesięć biegów, w tym także w Gniewie.
Nagrody wręczał Janusz Nowak z KKB Starogard Gdański, organizator biegów w Grodzisku Owidz.
Ambasadorką II Biegowego Grand Prix Kociewia była Renata Walendziak, na powyższym zdjęciu, która opowiedziała m.in. o swoich trzech biegach maratońskich w Nowym Jorku, w latach 1983-1985. W roku 1984 zajęła najwyższe siódme miejsce. Pozostali ambasadorzy Grand Prix Kociewia, to Grzegorz Gajdus, Arek Gardzielewski, Michał Zblewski.
Podczas podsumowania udziału w ośmiu biegach, dla biegaczy amatorów na poczęstunek przygotowano okazały tort i ciastka z cukierni Sambor w Tczewie. Symbolicznego pocięcia na porcje dokonał Sebastian Czerniak, dyrektor Galerii Neptun. Asystowali prowadzący Ryszard Różycki SKFiT "Kociewiak" i Przemysław Dorotyn, dyrektor Hotelu Zamek Gniew.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz