czwartek, 2 lipca 2020

Kulinarna uczta na kortach we Wrzeszczu


Przypadkowo uczestniczyłem w kulinarnej uczcie po dwóch meczach kontrolnych rozegranych 30 czerwca 2020 na ceglanych kortach przy ul. Uphagena w Gdańsku Wrzeszczu. Załapałem się na smaczny, orzeźwiający koktajl bananowy.
W pierwszym meczu sparingowym 15-letnia Emilia Amerski z Centrum Tenisa Don Balon pokonała o 1,5 roku starszą Glorię Stvol z Gdańskiej Akademii Tenisowej, rodem z Wilna 6:3, 6:1. Po wygranej Emilia z radości chwyciła za kuchenną drewnianą chochlę i nią zaczęła odbijać tenisową piłkę.
Do tej kuchennej zabawy na korcie Emilia zaprosiła kolegę klubowego 17-letniego Maksymiliana Walkowskiego, który tego dnia w drugim meczu sparingowym pokonał klubowego kolegę 15-letniego Dominika Błażejczyka 6:3 i 6:3.
Po tych dwóch meczach sparingowych, jak i zabawie z kuchenną chochlą na korcie, znakomicie smakowały bananowe koktajle zaserwowane przez głównego kortowego Rafała Walkowskiego.
Do tej zabawy z kuchenną drewnianą chochlą na korcie, dał się też się wciągnąć Maksymilian Walkowski zwany Maksem, ale szło mu to gorzej od Emilii. Ale ona przecież kultywuje rodzinne tradycje, gdyż jej prapradziadek Eugeniusz Amerski był szefem kuchni słynnej restauracji „Pod Kominkiem” we Wrzeszczu. Tam gdzie teraz stoi Manhattan.
Bananowy koktajl w skupieniu konsumował oparty o siatkę Dominik Błażejczyk zastanawiając się, skąd u niego pojawił się ten syndrom „Trójki” 3:6 i 3:6?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz