środa, 4 stycznia 2017

„Kolacja Szefów Kuchni”

To pierwsza z zaplanowanego cyklu kolacji, przygotowywana przez wyjątkowych, trójmiejskich Szefów w ramach akcji „Serce do garów”. Celem akcji jest zarażenie smakiem, pasją do gotowania i namawianie do pomagania innym. Kolacja będzie miała charakter charytatywny – część dochodu z kolacji zostanie przekazana Fundacji „Kawałek Nieba” z Rumi.
Podczas kolacji gościom gotować będzie 12 wyjątkowych Szefów Kuchni z Trójmiasta – Philippe Abraham, Jacek Koprowski, Jacek Fedde, Jan Nawrocki, Paweł Dołżonek, Kamil Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Marcin Popielarz, Grzegorz Labuda, Łukasz Lewandowski oraz Rafał Wałęsa - znanych z Trójmiejskich restauracji. Wielu z nich praktykowało za granicą, również w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin.
Tego wieczora goście na własne oczy będą mogli podziwiać przygotowywanie 5-daniowego autorskiego menu – przekąski zimnej, przekąski ciepłej, zupy, ryby oraz dania mięsnego.
Gośćmi specjalnymi będą mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni, Patissier & Chocolatier, Tomasz Deker oraz pasjonat, artysta, zwycięzca wielu kulinarnych konkursów m.in. L’art de la cuisine Martell, Ernest Jagodziński – w tym roku przez Przewodnik Gault&Millau Polska wyróżniony szczególnym kulinarnym tytułem „Szef Jutra 2016”.
Wydarzenie odbędzie się w czwartek 5 stycznia 2017 w Atom Club na Stadionie Energa Gdańsk. Bilet wstępu kosztuje 250 złotych, wejściówki można zakupić w wybranych trójmiejskich restauracjach - Petit Paris, Restauracja Sztuczka, Szafarnia 10, 1611 Restaurant, Restauracja Kubicki, Pałac Ciekocinko Hotel Resort & Wellness, Fedde Bistro, Restauracja Biały Królik. Rezerwacje przyjmowane są również pod adresem mailowym l.szumlanski@arenagdansk.com i pod numerem telefonu 517 250 656.
Organizatorem akcji jest inicjatywa Serce do garów, czyli organizacja zrzeszająca trójmiejskich Szefów Kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz