To pierwsza z
zaplanowanego cyklu kolacji, przygotowywana przez wyjątkowych,
trójmiejskich Szefów w ramach akcji „Serce do garów”. Celem
akcji jest zarażenie smakiem, pasją do gotowania i namawianie do
pomagania innym. Kolacja będzie miała charakter charytatywny –
część dochodu z kolacji zostanie przekazana Fundacji „Kawałek
Nieba” z Rumi.
Podczas kolacji gościom gotować będzie 12 wyjątkowych
Szefów Kuchni z Trójmiasta – Philippe Abraham, Jacek
Koprowski, Jacek Fedde, Jan Nawrocki, Paweł Dołżonek, Kamil
Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Marcin Popielarz,
Grzegorz Labuda, Łukasz Lewandowski oraz Rafał Wałęsa - znanych
z Trójmiejskich restauracji. Wielu z nich praktykowało za
granicą, również w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami
Michelin.
Tego wieczora goście na własne oczy będą mogli podziwiać
przygotowywanie 5-daniowego autorskiego menu – przekąski zimnej,
przekąski ciepłej, zupy, ryby oraz dania mięsnego.
Gośćmi specjalnymi będą mistrz cukiernictwa, współwłaściciel
sieci cukierni, Patissier & Chocolatier, Tomasz Deker oraz
pasjonat, artysta, zwycięzca wielu kulinarnych konkursów m.in.
L’art de la cuisine Martell, Ernest Jagodziński – w tym roku
przez Przewodnik Gault&Millau Polska wyróżniony szczególnym
kulinarnym tytułem „Szef Jutra 2016”.
Wydarzenie odbędzie się w czwartek 5 stycznia 2017 w
Atom Club na Stadionie Energa Gdańsk. Bilet wstępu kosztuje 250
złotych, wejściówki można zakupić w wybranych trójmiejskich
restauracjach - Petit Paris, Restauracja Sztuczka, Szafarnia
10, 1611 Restaurant, Restauracja Kubicki, Pałac Ciekocinko Hotel
Resort & Wellness, Fedde Bistro, Restauracja Biały Królik.
Rezerwacje przyjmowane są również pod adresem mailowym
l.szumlanski@arenagdansk.com
i pod numerem telefonu 517 250 656.
Organizatorem akcji jest
inicjatywa Serce do garów, czyli organizacja zrzeszająca
trójmiejskich Szefów Kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz