piątek, 26 października 2018

Miasto wieżowców dla 9 tys. osób w Gdańsku


Bistro o nazwie Natka niedawno uruchomione w Olivii Business Centre z polską, tradycyjną kuchnią zapewnia, że na pewno jest bezkompromisowo, zdrowo i niedrogo.
Natka zatrudnia wyłącznie młody personel żeński. Oferuje on zdrowe warzywne i owocowe dania, kulinarne nowości, a na deser także domowe ciasta.
Podczas mojej przypadkowej wizyty w Natce, francuskie przeboje przy akompaniamencie akordeonu śpiewała wokalistka Daria Zaradkiewicz, która muzykę ma ponoć w sercu od dziecka. Śpiewa, komponuje, jest laureatką telewizyjnego programu "Szansa na Sukces".
Parter najwyższego w trójmieście wieżowca o 180 m wysokości Olivia Star jest połączony z przeszklonym, wypełnionym zielenią, ogrodem zimowym, zaprojektowanym jako tętniące życiem miejsce wydarzeń artystycznych i edukacyjnych.
Na parterze 38 kondygnacyjnego wieżowca Olivia Star, w ostatni październikowy czwartek, po raz pierwszy odbył się jesienny bazarek zdrowej żywności. Można było nabyć zdrową pajdę chleba ze... smalcem. Bazarki mają się odbywać co tydzień.
W Olivia Business Centre - jak się dowiedziałem – w kilku już wybudowanych wieżowcach jest zatrudnionych łącznie około 9 tysięcy głównie młodych wiekiem osób.
To tym 9 tys. pracownikom, Olivia oferuje aż 6 różnych punktów gastronomicznych. W nich można spotkać się przy kawie, zjeść lunch z klientem lub kupić kanapki do biura. Gastronomia Olivii oferuje kuchnie japońską, meksykańską, polską, włoską, a także w różnej postaci owoce morza. W takim mieście kilku wieżowców każdy może znaleźć coś dla siebie do zjedzenia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz