Doskonałe jedzenie zaserwowała
gdyńska firma BanGlob catering podczas uroczystości przekazania do
użytku w gdańskim Deepwater Container Terminal (DCT) nowego
głębokowodnego nabrzeża T2. Wieczorem w poniedziałek 24
października 2016 pod prześwitującym namiotem zebrało się około
400 zaproszonych gości.
Kulinarnym hitem wieczoru były
gorące krewetki podawane na białych muszelkach. Znanemu
fotoreporterowi zajmującemu miejsce obok mnie przy stoliku, krewetki
tak bardzo smakowały, że skonsumował ich kilka porcji.
Krewetki
były na bieżąco podpiekane na ogniu i na maśle przez dwóch
kucharzy z gdyńskiej firmy BanGlob catering Wojciecha
Dębowskiego i Krzysztofa Zdunka.
Jedzenie przez
cały czas trwania kilkugodzinnej imprezy było dowożone do
obszernego namiotu przez kucharzy w specjalnych hermetycznych
termosach na kółkach.
Od znanej mi Wioletty Brzezińskiej z gdyńskiej firmy cateringowej
dowiedziałem się, że sporym wzięciem licznych gości cieszyły
się ciepłe dania, jak indyk i wołowina przyprawiona na ostro. A to
z tego względu, gdyż gości zaproszono na pokaz laserowy na
zewnątrz namiotu, a wieczorem było dżdżyście i chłodno.
Dla mnie
kulinarnym hitem były słodkości, konkretnie ciasto bezowe i takie z malinami. Przyznaję, tak
bardzo mi smakowały, że popijając dobrą kawą, skonsumowałem kilka porcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz